fbpx
Aktualności

HIGIENA W BROWARZE DOMOWYM

Piotr Wypych jest członkiem PSPD, współwłaścicielem pierwszego rzemieślniczego browaru Artezan i redaktorem kwartalnika “Piwowar”. Wykład o podstawowym znaczeniu higieny w piwowarstwie domowym. Metody czyszczenia i dezynfekcji, dyskusja o bezpiecznych i mniej bezpiecznych metodach postępowania przy fermentacji i rozlewie.

Wykład został zarejestrowany 19 kwietnia 2015 r. podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa w Strefie Piwowara Domowego. Nagranie zostało sfinansowane przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych i udostępnione dzięki uprzejmości autora wykładu.

Strefa Piwowara Domowego zorganizowana została przez Mazowiecki Oddział Terenowy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Przy jej organizacji udział wzięli m.in. Sławek Kwiatkowski, Wojtek Trześniowski, Marek Szała, Artur Pasieczny, Łukasz Rymkiewicz, Darek Chachulski i Artur Napiórkowski.

Dodaj komentarz