JEST NOWY NUMER PIWOWARA
Wyszedł nowy numer (20) Piwowara. Można w nim przeczytać m.in…
- relację z Warszawskiego Festiwalu Piwa i Konkursu Piw Domowych, w tym wywiad z Łukaszem Kubickim – zdobywcą nagrody Grand Prix
- tekst o domowym i rzemieślniczym piwowarstwie w Norwegii i roli jaką odegrało stowarzyszenie Norbrygg
- zapowiedź zmian z kursach sędziowskich
- część drugą sensorycznych rozważań o odczuwaniu smaku i zapachu
- relację z Lubelskich Targów Piw Rzemieślniczych
- relację z Poznańskich Targów Piwnych
- tekst o technologii chmielenia na zimno
- wszystko o warzeniu piw kwaśnych i zastosowaniu bakterii kwasu mlekowego oraz drożdżach Brettanomyces
- relację z wizyty w żyrardowskich browarach
- tekst o tym jak uwarzyć Russian Imperial Stout
- historię chmielu z Nowego Tomyśla
- relację z wizyty w Browarze Lubicz w Krakowie
- relację z konkursu Brussels Beer Challenge 2015
- kolejny tekst o etykietach piwnych
- recenzję książki o historii piwa w Hiszpanii: “La cerveza en Espana”
- recenzję książki o J.C. Jacobsenie, założycielu Carlsberga: Brygger for folke/The People’s Brewer
- tekst o piwach bezglutenowych
- relację z Sympozjum Piwowarów Zawodowych w Tleniu
Zapraszamy do lektury