Nowy – stary magazyn Piwowar!

Witajcie!

Miło nam poinformować, że 28. numer „Piwowara” jest w trakcie druku i w przyszłym tygodniu rozpocznie się jego kolportaż.

Numer ten posiada zupełnie nową szatę graficzną, którą już niebawem będziecie mogli sami ocenić. Piwem numeru jest white IPA szczegółowo omówione przez Dorotę Chrapek. Mamy kilka artykułów poświęconych drożdżom. Adam Szewczyk doradza wybór odpowiednich szczepów w zależności od warzonego piwa, a Jacek Błędowski przedstawia unikalny szczep drożdży nadający piwu nuty chmielu. Magdalena Biesiadecka napisała obszerny tekst o niezwykłych właściwościach drożdży jako organizmów żywych i ich zdolnościach adaptacyjnych. Paweł Leszczyński kontynuuje cykl artykułów o słodzie. Tym razem mowa jest o zmianach zachodzących w ziarnie podczas jego słodowania.

A to tylko część tego, co dla Was przygotowaliśmy!

Maciej Piaszczyński
redaktor naczelny

Recenzja 28 numeru Piwowara w wykonaniu Rafała Kowalczyka i Marcina Chmielarza z Wocky-Talky in JaBeerWocky.

Dodaj komentarz