JEST NOWY NUMER PIWOWARA
W najbliższych dniach do rąk naszych członków i abonentów trafi najnowszy numer Piwowara. A w nim m.in.:
Chcemy rozwijać swoją pasję – wywiad z lauretami tytułu Grand Champion Piotrem Terką i Piotrem Marczykiem
Hopium – craft pierwotny – o rzemieślniczym browarze piwowara domowego Bartka Dacha
Europejscy piwowarzy łączcie się – o spotkaniu w Warszawie przedstawicieli największych organizacji piwowarów domowych w Europie
Fermentazioni 2015 – relacja z trzeciej edycji festiwalu w Rzymie
Łąkomin – o najmniejszym browarze w Polsce
Jak odczuwamy smak i zapach – wgląd w sensorykę piwa
Artbeerfest – o piwnym festiwalu w Portugalii
Zacieranie – jak uzyskać najlepszą wydajność w jak najkrótszym czasie
Belgian Pale Ale – jak uwarzyć BPA w browarze domowym
Rosanke – warzenie piwa w Kormoranie
Kolekcjonerem być – o kolekcjonowaniu birofiliów
Piwowarzy domowi w sejmie – relacja z rozmów w sejmie z politykami i urzędnikami
Gdy aliantom w Normandii piwa zabrakło – opisujemy piwne wątki operacji w Normandii
Leśne ludki wraz z dzikami pienią się w Bastogne – o rzemieślniczych browarach w belgijskich Ardenach
Ameryka nad fiordami – wywiad z Evanem Lewisem, amerykańskim piwowarem w Norwegii
Yeast – opis trzeciego tomu z serii Brewing Elements
Amerykańska rewolucja piwna – część piąta historii o rewolucji piwnej w Ameryce
Życzymy przyjemnej lektury!