Konkursy zgłoszone do Pucharu 2017/18
V Warmiński KPD – 4-5 sierpnia 2017
Rosanke
Porter angielski
Owocowe pszeniczne
Klon Punk IPA
Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych PSPD – wrzesień 2017
Czeski Pilsner
Bracki Konkurs Piw Domowych PSPD – wrzesień 2017
Porter Bałtycki
Warszawski KPD – 20-22 października 2017
Belgian Blond
West Coast IPA
Milk Stout z dodatkiem owoców (piwowar musi ujawnić jakich owoców użył)
Wędzony Porter Bałtycki
Hoppy Sour Ale
Weizenbock
III Flisacki KPD – 14-15 października 2017, Bydgoszcz
Albae Cerevisiae – rekonstrukcja pomorskiego piwa pszenicznego z XVII
Porter Bałtycki z dodatkami – styl bazowy 9C (BJCP 2015) z jednym lub więcej spośród następujących dodatków: słód wędzony, śliwka suszona (w tym wędzona), płatki drewniane
Irish Red Ale – według 15A (BJCP 2015)
XI Pomorski KPD – 25 listopada 2017
British Brown Ale
Porter Bałtycki
VII Mikołajkowy KPD – grudzień 2017
Piwo Świąteczne
Wędzony Foreign Extra Stout ( BJCP 2015 32A ze stylem bazowym 16D )
Wee Heavy ( BJCP 2015 17C )
Piwo Jopejskie
VII Szczeciński KPD – 16-18 marca 2018
Lambik z dodatkami – mogą to być owoce, ale też zioła czy przyprawy; wymagane jest wyszczególnienie dodatków oraz opis efektu jaki piwowar chciał uzyskać;
Klasyczny Barley Wine
Dunkelweizen
Session New England IPA (maksymalnie 12Blg)
Kölsch
V Łódzki KPD – kwiecień 2018
Mint Stout [9-14,7°Blg] Herbal Pale Ale [10,0-12,0°Blg] Hoppy Saison [11,5-15 ° Blg] American Wheat [10,0-13,5°Blg] Gose z dodatkami [9,0 – 13,8°Blg]
IV Podlaski KPD – maj 2018
American Wheat, kategoria 1D BJCP 2015
Rauchbier, kategoria 6B BJCP 2015
Brett Imperial Stout – bazą jest Imperialny Stout wg. kategorii 20C BJCP 2015, piwo fermentowane z udziałem dzikich drożdży Brettanomyces.