fbpx

Brackie Pale Ale Belgijskie (Belgian Pale Ale), Grand Champion KPD 2010 receptura

ZWYCIĘSKA RECEPTURA DOROTY CHRAPEK

Zasyp:

  • Pale ale – 2,5 kg
  • Monachijski Typ I – 1,0 kg
  • Abbey Malt – 0,3 kg
  • Carabelge® – 0,2 kg

Zacieranie:

  • 20 minut w 64°C
  • 45 minut w 72°C
  • Gotowanie:
  • 60 minut

Chmielenie:

  • 30g Brewers Gold w 5 minucie gotowania
  • 30g Styrian Goldings + mech irlandzki w 45 minucie gotowania

Wybicie:

  • 19 l brzeczki o ekstrakcie 13°Blg

Zadane gęstwą WLP 550 Belgian Ale.

 

Fermentacja burzliwa 8 dni w temperaturze około 20°C.

Fermentacja cicha 20 dni w temperaturze około 20°C.