fbpx

Friut Wheat – Grand Champion KPD 2016 receptura

Fruit Wheat 12,5°blg 08.05.2016 – autor Piotr Machowicz – Grand Champion KPD 2016

 

3kg Pszenica

2kg Pilzno

0,1kg Caramalt

 

Zacieranie:
62°C – 30 min, 68°C – 45 min, bez mashoutu.

 

Chmielenie (szyszka):

50g Kazbek – w zacierze

25g Kazbek – 60 min

25g Kazbek – 30 min

Mech

 

Wyszło jakieś 20l, 12,5°blg

Zadana gęstwa FM52.

16.05 przelane na cichą. Końcem burzliwej dostało ok. 1,5kg truskawek.

Na cichej otrzymało kolejne porcje truskawek, coś ok 3-4kg.

23.05 rozlane do butelek wraz z 130g glukozy, wyszło zaledwie 15l ze względu na ogromne straty w samych owocach.