Nowe wydanie Piwowara w drodze do Waszych domów!

Witajcie! Lato ma się ku końcowi, a oto owoc letniej pracy redakcyjnego kolektywu – 25 numer „Piwowara”. Chcemy, aby nasz magazyn był nośnikiem wiedzy przydatnej zarówno dla piwowarów domowych oraz osób zajmujących się piwowarstwem zawodowo. W tym numerze sporo uwagi poświęciliśmy surowcom piwowarskim. Paweł Leszczyński przygotował dla Was tekst o parametrach słodu, a Piotr Wypych rozwinął wątek jednego z nich – FAN. Debiutująca na łamach „Piwowara” Magdalena Biesiadecka napisała artykuł poświęcony drożdżom Brettanomyces. Piwem numeru jest Irish Red Ale, które przybliży Wam tekst Doroty Chrapek. Z kolei Maciej Hus zaprezentuje Wam tradycyjne piwa etiopskie. A to tylko część tego, co dla Was przygotowaliśmy.

Pamiętajcie, że dzięki tap2c wiele artykułów zostało wzbogaconych o dodatkowe treści! Zachęcamy do korzystania z tej aplikacji.

Dodaj komentarz